Videomarketing 1. rész – első lépések

0
493
Videomarketing 1. rész - első lépések

 

Fabini Piroska (Videómarketing Műhely) készített velem egy interjút, amiben arról beszélgettünk, hogy a videós tartalmakat hogyan lehet felhasználni egy üzleti vállalkozás kommunikációs és marketing stratégiáján belül.
Az interjú közel egy órás lett ezért egy 6 részes sorozatot készítettem belőle:
  1. videómarketing – első lépések

  2. személyes márkaépítés

  3. miért jó az interjú?

  4. rendezvények

  5. videómarketing stratégia

  6. célcsoport, példaképek

 

 

Bemutatkozás, első lépések:
2016 végéig alkalmazottként dolgoztam, és csak ezt követően kezdtem el a saját utam járni, saját vállalkozási ötleteket megvalósítani. Jelenlegi tevékenységem: online marketing, stratégia, videómarketing, kampány menedzsment, rendezvények promóciója, és a cégek általános működésének fellendítése, marketing tevékenységük támogatása. Mostanában egyre gyakrabban része ennek a videó marketing is.
2016 végén kezdtem el a saját blogomat írni, és fél évre rá, 2017 tavaszán tettem fel remegő kézzel az első videómat a YouTUBE-ra, viszont ez már kb a 200-ik videó szűk két év alatt.
Értékesítési vezetőként mindig is érdekelt a marketing, a vevői pszichológia, hogy mi alapján hozzák meg a döntéseket, és mivel ma már minden az online térben is elérhető, ezért elkezdtem magam képezni a digitális marketing területén.
Alkalmazottként azt éreztem, hogy túl sok a korlát, és nem tudom megvalósítani azokat a kreatív ötleteket amikkel szerettem volna fejleszteni a cégek működését. Az utolsó pár munkahelyemen már egyre kevesebb időt töltöttem, így a végén 2016 novemberében már könnyű volt elengedni a sokak által “biztosnak vélt” alkalmazotti létet…
2017 tavaszán még nem üzleti céllal kezdtem el videózni, hanem egyszerűen azt éreztem, hogy rengeteg mondani valóm van, és a videó komfortosabb volt már akkor is, mint az írás. A videóval könnyebben ki tudom fejezni magam, de az első lépések nekem sem mentek teljesen zökkenő mentesen.
Az első lépés mindig nehéz, és leginkább azért, mert félünk attól, hogy mit fognak gondolni mások körülöttünk. A barátaink, a szüleink, a volt kollégáink. Ez most ciki lesz ha én egy kamerának beszélek vlog formában? Félünk a hibázástól, a tökéletesre törekszünk, ami viszont nem létezik. Akkor fogunk fejlődni ha csináljuk, és a visszajelzéseket beépítjük.
Eszközök a videózáshoz:
Sokáig kamerával készítettem a videókat, és a mai napig szinte mindenre elég. Nem szükséges drága kamera és lencsék ahhoz, hogy valaki megtegye az első lépést, és kommunikáljon a világba. A zsebünkben van a tévé, rádió, élő közvetítés lehetősége, amihez 20 éve még méregdrága stúdió kellett. Innentől viszont már csak rajtunk és a kreativitásunkon múlik minden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here