Az 5 legnagyobb weboldal-baki, amit kezdő vállalkozók elkövethetnek

0
431

Kezdő vállalkozóként gyakran alábecsüljük a weboldalunk fontosságát. Azonban még akkor is sokat számíthat az eladási számainkban a honlapunk minősége, ha csak egyfajta „online névjegykártyaként” tekintünk rá, nem pedig valós eladási felületként.

Ugyanis a komoly, nagy tételben vásárló vevők mindenképpen megnézik a cég weboldalát, amely sokat elárul a cég rátermettségéről, igényességéről.

Nézzük hát, melyek a legnagyobb hibák, amelyeket kezdő vállalkozók elkövethetnek a weboldaluk készítésekor.

1. hiba: Nincs weboldal

A legeslegnagyobb hiba az, ha a cégnek egyáltalán nincs weboldala. Ma már ez gyanút tud kelteni a vevőben: miért nincs nekik? Miért titkolóznak ennyire? Nem merik vállalni az arcukat? Hogyan lépjek velük kapcsolatba, ha valami nem stimmel?

Számos ehhez hasonló kérdés és kétely van, amit már egy nagyon egyszerű bemutatkozó honlap is el tud oszlatni.

Ha azért nincs céges honlapod, mert éppen készülőben van és várni kell még rá 1-2 hónapot, akkor érdemes kirakni egy „Hamarosan Jön” jellegű oldalt. Itt elég, ha mindössze a legfontosabb információkat osztod meg:

  • cég neve
  • logó
  • vezető neve
  • pár gondolat arról, hogy mivel foglalkoztok és mikor lesz kész a rendes honlap
  • elérhetőségek: email és/vagy telefon

Ezt nagyon gyorsan össze lehet dobni és megnyugtatásul szolgál az érdeklődőnek, hogy „oké, vagyunk, csak még kell egy kis idő, mire rendbe rakjuk a külsőségeket”.

2. hiba: Gyenge design

Nem kell a legnagyobb sztár-ügynökséget megfogadnod a weboldalad kinézetének megszerkesztéséhez, de a weboldalad mindenképpen nézzen ki valahogy. Ma már számos igényesen elkészített weboldal-sablon áll a rendelkezésünkre, így jobbnál jobb kész designokból válogathatunk.

Ha te nem is értesz hozzá, biztosan van a környezetedben olyan személy, akinek remek szépérzéke van. Kérd ki a véleményét, melyik sablont használd, melyik illik legjobban a logódhoz.

Ha a drágább utat járod – azaz egyedi design-t készíttetsz – akkor pedig nézd jól meg, hogy kit bízol meg az elkészítésével. Nézd meg jól a referenciáit, akár kérdezd is végig néhány ügyfelét, hogy mennyire voltak elégedettek az adott webdesignerrel.

Egy jó design az igényesség látszatát kelti és ezzel lehetőséget ad, hogy magasabb árfekvésbe pozicionáld a cégedet.

3. hiba: Rossz olvashatóság

Szintén a kinézethez tartozik, de mivel általában nem a webdesignerek dolga, ezért gyakran el is marad a következő lépés… Ami nem más, mint a szövegeink olvashatósága.

Rengeteg esettel találkoztam már, amikor egy gyönyörűen elkészített weboldalon ott volt néhány hosszú bekezdésnyi szöveg felrakva, nulla kiemeléssel, nulla tagolással, nulla izgalommal.

A neten szkennelve olvasunk

Az ömlesztett, hosszú szöveget senki sem olvassa el. Az interneten az emberek „szkennelve” olvasnak. Azaz végigpásztázzák a szöveget fentről lefelé, kb. egy nagy képzeletbeli F betű formáját végigrajzolva a szemükkel.

Ez azt jelenti, hogy az első pár bekezdés elejébe beleolvasnak, majd továbbgörgetnek lefelé, hogy ott van-e még valami érdekes. Lentebb már csak az alcímeket pásztázzák végig, majd ha nincs meg a kívánt információ, továbbállnak…

Hacsak nem találnak valamilyen érdekes gondolatot, ami miatt végigolvassák az adott szakaszt.

Mint látod, még jól tagolt szövegnél is meg kell küzdened a látogató figyelméért. Ha pedig nem tagolod, akkor szinte garantált, hogy senki sem fogja elolvasni.

4. hiba: Céltalanság

Egy weboldal akkor céltalan, ha nem tudod, pontosan milyen eredmény elérésére hoztad létre. Tipikus esete a céltalanságnak, amikor egy cég csak azért csináltat weboldalt – lehetőleg minél olcsóbban – mert már a konkurenciának is van.

Ezek a cégek elfelejtik (vagy nem is tudnak róla), hogy a weboldaluk az egyik leghatékonyabb marketing eszközük lehet, ha megfelelően van elkészítve. Ugyanis a legolcsóbban elkészített honlap is puszta pénzkidobás, ha még az elkészítésének az árát sem hozza vissza.

Ezért mielőtt belefognál a weboldalad elkészítésébe, mindenképp tedd fel magadnak a kérdést: „Milyen üzleti célomat szolgálja a weboldal? Milyen szerepet szánok neki a marketingemben?”.

Ha az a válaszod rá, hogy igazából nem is fontos annyira a weboldalad, csak az a lényeg, hogy aki akar, utánad tudjon nézni, akkor valószínűleg elég lesz számodra egy névjegykártya-jellegű oldal is. Ha viszont az, hogy online akarsz értékesíteni dolgokat, akkor lehet, hogy egy webáruház lesz számodra a megoldás.

A különbség költségekben hatalmas, ezért érdemes ezen mélyen elgondolkozni – még a fejlesztési munkák előtt. Ha esetleg segítségre van szükséged a weboldalad céljának meghatározásában, ajánljuk számodra ezt a cikket!

5. hiba: Nem vág a dolgok közepébe

Amikor a látogató először érkezik a weboldaladra, általában abban az állapotban van, hogy információt keres valamivel kapcsolatban. Ha te úgy köszöntöd az oldal elején, hogy „Üdvözöljük honlapunkon! Cégünk azért jött létre, hogy…”, akkor olyan dolgokkal kezded el teletömni a fejét, amelyek őt egyáltalán nem érdeklik.

Ehelyett igyekezz arra válaszolni a nyitószövegeddel, amilyen kérdések a látogatód fejében előfordulhatnak. Ha nem sikerül az első 10 másodpercben megragadnod a figyelmét, akkor ő valószínűleg továbbáll. Nem azért, mert ilyen türelmetlen, hanem valószínűleg 5 másik alternatíva csücsül a böngészője többi fülén.

Például, ha vízvezeték-szerelő vagy, akkor egy olyan kezdőmondat, hogy „Csőtörése van? Hívjon: …” sokkal hatékonyabb kezdő mondat, mint a „Kovács János vagyok, 11 éve foglalkozom …”.

Remélem, sikerült téged is megóvnunk néhány kezdeti szarvashibától. Sok sikert neked és a honlapodnak!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here