A sebesség 100x fontosabb, mint a tökéletesség!

0
860
Sebesség, tökéletesség, maximalizmus

A perfekcionizmus az ellenség

Az alábbi videóban egy tipikus problémával találkozhatunk: a túlzott tökéletességre való törekvéssel. A mentorálások során is gyakran fel szokott merülni kezdő vállalkozók esetén, hogy addig nem mernek belekezdeni a vállalkozásba (nem élesíti a weboldalát, nem indítja el a szolgáltatást, nem teszi meg az első lépést), ameddig az nem “tökéletes”.

Ezzel csak az a probléma, hogy sosem lesz tökéletes.

Nézd meg az alábbi videót, ami a Freelancer Festival-on készült:

 

LEAN modell és MVP

A legjobban akkor tudunk fejlődni, ha a LEAN szemléletet követjük, legyen az akár termék, akár szolgáltatás, és a lehető legrövidebb időn belül teszteljük a piacot. Az MVP, azaz a Minimum Viable Product a terméknek azt az állapotát jeleni, ami épphogy csak de már valamennyire működik, és alkalmas arra, hogy teszteljük vele a piacot, visszajelzéseket kérjünk be.

A LEAN szemlélet minden iparágban jól alkalmazható, és ne felejtsd el, hogy csak a visszajelzések alapján tudsz igazán fejlődni. Te lehet, hogy azt gondolod, hogy zseniális a terméket, eltöltesz 1 teljes évet, hogy készre csiszolgasd a weboldalad arculatát, aztán a végén kiderül, hogy senkit sem érdekel a termék 🙂

 

 

Befektetési lehetőségek, cápák között

 

Cápák között:

Mi is befektetőket keresünk! » TOVÁBB

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here