Dallos Zoltán – bemutatkozás

0
2730
Fiatal Vállalkozóknak
33 évesen, 2016 végén léptem ki a sokak által biztosnak vélt alkalmazotti világból, és ugrottam fejest a szabadúszó vállalkozók közé. Pedig nem volt rossz dolgom előtte, 27 évesen már az egyik nagy hazai kereskedelmi banknál voltam régióvezető, majd később az energetikai és informatikai szektorokban dolgoztam középvezetőként. Jól hangzik, de amikor 29 évesen a kardiológián köt ki az ember a stressz miatt, akkor újra tudja értékelni, hogy biztos jó úton jár-e?!

Alkalmazottból Vállalkozó

 

Manapság az un. digitális nomádok táborába sorolom magam, olyan vállalkozók, szakértők, akik egy laptop, okostelefon és internet segítségével bárhonnan tudnak dolgozni a világban. Fő tevékenységem jelenleg a stratégiai marketing, kommunikáció és hirdetéskezelés kisvállalatoknak (DLX MEDIA Kft.), emellett pedig saját rendezvényeket szervezek (üzlet és utazás), valamint 2019 májusában jelent meg az első könyvem, Alkalmazottból Vállalkozó címmel, ami az előző 3 év utazását foglalja össze, a tanulságokat, nehézségeket, dilemmákat, ami mindenkinél felmerül, aki vált az alkalmazotti létből.

san francisco golden gate bridge

Nem is értem, hogy miért, de az életem első 33 évében szinte alig utaztam. Egyszerűen nem érdekelt, túlságosan el voltam foglalva a kis szemellenzős multi világomban. Az első repülésemre is 25 évet kellett várni, mire rászántam magam egy rövid Budapest – Velence repülésre… 🙂

Üzlet és UTAZÁS…

 

2016 óta viszont kinyílt a világ. Azóta 18 országban jártam, Kuba, Kanada, Kolumbia, Azori Szigetek, St. Martin, Izland – csak hogy a legérdekesebbeket említsem. Azóta törekszem arra, hogy kizárólag olyan megbízásokat vállaljak el, amik minimálisan igénylik a fizikai jelenlétet. A technikai fejlődésnek köszönhetően egyre több szakma költözik az internetre, óriási lehetőségeket nyitva ezáltal.

A következő nagy mérföldkő az életemben 2017 április 26. volt, amikor remegő kézzel feltöltöttem az első videómat a YouTube-ra. Akkor még foglalmam sem volt, hogy mit is akarok ezzel csinálni, csak éreztem hogy rengeteg mondanivalóm van, és szerettem volna inspirálni a környezetem. Mind technikailag, mind tartalmilag rengeteget bénáztam az elején, de mégis talán ez az első olyan hobbi az életemben, amiben hosszan kitartok, és nem csak egy kampányszerű fellángolás. 2017 végén a VLOG jellegű videók mellett elkezdtem egy interjú sorozatot is Random SHOW néven, aminek a lényege, hogy sikeres emberekkel, érdekes-inspiráló történetekről beszélgetünk random (azaz véletlenszerű) helyen és időben.

Összesen már 200 videó környékén járok másfél év alatt, és hihetetlen, mennyi lehetőséget köszönhetek ennek, mennyi értékes embert ismertem meg ezáltal.

Egy felmérés szerint 1 percnyi videó 1.8 millió szóval ér fel, még ha első hangzásra kicsit soknak is tűnik. De egyértelmű hogy ez a jövő, a technika fejlődése miatt már semmi másra nincs szükségünk, csak egy okostelefonra, és szinte bármilyen videót el tudunk vele készíteni. 20 éve még méregdrága stúdió kellett hozzá, ma pedig ott van a TV, rádió, fényképezőgép a zsebünkben. Egyrészt nagyon könnyű, hiszen más nem kell hozzá, másrészt nagyon nehéz is ez a szakma, mert rengetegen készítenek videókat, és ebben a zajban nehéz láthatóvá válni. De itt jön képbe a marketing és a tudatos kommunikáció… 🙂

Ha érdekel a helyfüggetlen életmód, üzlet és utazás, akkor ne felejts el feliratkozni a hírlevelemre (heti 1 levél hétfőnként) 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here