Hol találom a legjobb ingyenes fotókat? – Stockphoto körkép

0
532

Mindegy, hogy a weboldalunkat, cikkeinket szeretnénk-e feldobni egy tökéletes fotóval vagy akár csak egy montázshoz van szükségünk rá, amit a falunkra kitehetünk, rátalálni az igazira nem könnyű. És bár az internetnek hála néhány kattintással ezer és egy kép tárul elénk, ahhoz, hogy a témánknak megfelelő képet legálisan használhassuk is, érdemes a kimondottan erre a célra létrehozott oldalakon böngészni. Emellett nem elhanyagolható szempont, hogy az alábbi honlapokon található fotók a technikai elvárásoknak is megfelelnek, vagyis akár magán-, akár üzleti célra szeretnénk fotót találni, itt biztosan nagy felbontásban találjuk meg.

Természetesen attól függetlenül, hogy ezek az oldalak ingyenesen biztosítják a képeket, mindenképp érdemes utána nézni, valóban nem ütközik-e semmilyen jogi szabálysértésbe a használatuk.

De nézzük, melyek a legjobb stockphoto oldalak manapság!

1. Pexels

Az egyik legismertebb oldal, ahol teljesen ingyenes és nagy felbontású képek között keresgélhetsz. A hashtageknek köszönhetően pedig mindig azt kapod, ami tényleg érdekel.

2. Unsplash

Az egyik személyes kedvencem, elég már csak a főoldalt megnyitni. Fantasztikus, nagy felbontású fotók, változatos témák.

3. Stokpic

Más szemszögből néznéd a világot? Akkor a Stokpic a te oldalad, ahol különleges, egyedi beállítások és színek várnak.

4. Pixabay

Ugyancsak a legnépszerűbb oldalak közt találjuk, viszont azon túl, hogy szintén szuper fotókból válogathatunk, illusztrációkban és vektorgrafikus képekben sincs hiány – projektekhez tökéletes megoldás.

5. Foodiesfeed

Ki ne szeretné az ételfotókat? Hát még, ha azok olyan profik, mint a Foodiesfeed-en található tartalom. Ha kimondottan ez a téma érdekel, itt a helyed!

6. Gratisography

Az alapító, Ryan McGuire egyéni látásmódjának köszönhetően az oldalon található képek is ezt a szemléletet tükrözik. Mindben van egy kis plusz, olykor némi megmagyarázhatatlan őrültség, a szó pozitív értelmében.

7. Reshot

Nem szeretnéd, hogy mindenhol szembe jöjjenek veled az általad is használt képek? Használd a Reshot-ot. Azáltal, hogy sok olyan fotót tesznek közzé, melyeket sehol máshol nem láthatsz, igazi aranybánya mindenkinek, aki a kevésbé felkapott fotókra pályázik.

8. Negative Space

Hetente bővülő választékának köszönhetően a művészettől, az építészeten át számtalan kategóriában találhatunk figyelemfelkető fotókat, melyeket magán- és üzleti célra is bátran használhatunk.

9. Photostockeditor

Elképesztően színes és változatos gyűjtemény, ahol az egyszerű is különleges megvilágításba helyeződik. Biztos vagyok benne, hogy nehéz lesz a választás, mikor keresgélsz a fotók között.

10. LibreShot

Egy újabb oldala, mely kizárólag egyetlen művész, jelen esetben Martin Vorel keze munkáját dicséri, ez mégsem olyan szembetűnő, hiszen nem csak a témák, de a meglátások tekintetében is gond nélkül gondolhatnánk, hogy különböző fotósok munkáival van dolgunk.

+1. All The Free Stock

A bónusz, ami teljesen eltér a fentiektől és közben mégsem. Ezen a honlapon gyakorlatilag az összes említett oldalt megtalálhatjuk és még többet, ezen felül pedig további lehetőségeket is elénk tár.

Egy szóval: képkeresésre fel!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here